Nokia Research Center претстави нов начин на играње мобилни игри користејќи ја near-field communication технологијата (NFC) која наоѓа се поголема примена кај паметните мобилни уреди. Првите три игри: Nokia World Flags, Shakespearse Shufle и Nursery Rhyme Shuffle, ќе можат да се играат со Nokia Symbian уреди кои имаат NFC поддршка. Игрите се дизајнирани да работат […]

Прочитај повеќе