Операторите се договорија. До 2020 сите држави во Европската унија ќе имаат брзи 5G мрежи, стои во договорот кој го потпишаа најголемите светски телеком оператори. Помеѓу брзините на 5G, и 3G или 4G речиси да нема споредба. Новиот стандард ќе биде значително побрз, но Европската унија бара резервирани фреквенции кои ќе бидат со повисок приоритет, […]

Прочитај повеќе

Идејата на This Summer е многу едноставна. Кампањата на Orange во соработка со агенцијата Poke од Лондон бара од корисниците на Twitter да ги твитнат своите планови за ова лето и да го додадат хаштагот #thissummer на твитот. Сите твитови со овој хаштаг потоа се претвораат во аудио запис. Содржината на твитовите ја чита професионален актер, кој на секој твит му дава „посебен третман“ според неговата содржина.

Прочитај повеќе