На Mobile World Congress во Барселона кој се одржува уште денес, извршниот директор на Dropbox, Дру Хјустон откри неколку интересни податоци за својот сервис во облакот, како дека бројката на датотеки кои се прикачуваат на овој сервис секој ден изнесува неверојатни една милијарда. Г. Хјустон откри и дека Dropbox има повеќе од 100 милиони корисници, […]

Прочитај повеќе

Forbes објави интересна сторија за историјата и растот на најдобриот сервис за онлајн складирање, Dropbox, во која е исто така прикажано и дека сè моќниот Стив Џобс и не бил толку моќен. Во текстот стои дека Стив Џобс закажал средба со основачите на Dropbox, Дру Хјустон и Араш Фердовси, барајќи од нив да го купи […]

Прочитај повеќе