Тоа што се случува во Грција е едноставно неверојатна приказна на која никој од нас не можеше да ја игнорира. Економската криза го извлече најлошото од политичарите, но и солидарност од луѓето од ширум светот, од Барселона до Скопје и пошироко. Како и се во денешното време поминато пред екран на телефоните, се започнува со […]

Прочитај повеќе

Грчката должничка криза и референдумот закажан за 5 јули повторно ја раздвижи вредноста на биткоин. Во моментов вредноста на крипто-валутата е околу 256 долари, односно раст од повеќе од 3 отсто во однос на минатата недела. Според Џошуа Скигала од сервисот за купување на биткоини, Vaultoro, растот се должи на тоа што во изминатите два […]

Прочитај повеќе

Хактивистите Anonymous објавија кул доверливи документи украдени од сајтот на Министерството за финансии на Грција за да ја разгорат дебатата за стратегијата за намалување на трошоците со која грчките власти сакаат да добијат уште пари на заем од Европската Унија. Со стратегијата, која се наоѓа пред гласање во Грчкиот парламент, се очекуваа намалување на трошоци […]

Прочитај повеќе

Стив Балмер со својата искреност му зададе уште еден удар на Yahoo, кој е всушност партнер на Microsoft. Г. Балмер на Web 2.0 Summit изјави дека „знаете времињата се менуваат… понекогаш сме среќни“ за тоа што Yahoo во 2008 година ја одби понудата на Microsoft од неверојатни 44 милијарди долари. Ко-основачот Yahoo, Џери Јанг во […]

Прочитај повеќе