Amazon се покажува како најуспешна компанија на пазарот на Android таблет компјутери на кој од неодамна се појави и Google Nexus 7, кој иако им се допадна на потрошувачите, сепак тие одбираат да користат Kindle Fire. Ваквата констатација доаѓа од проценките на Localytics кои се извадени од анализа на инсталирани апликации на 500 милиони уреди. […]

Прочитај повеќе

Компанијата за мобилна аналитика Localytics објави извештај во кој стои дека новиот мобилен оперативен систем на Apple, iOS 5, кој е достапен само 5 дена, веќе го има на 33 отсто од сите iOS уреди. Од оваа процентуална застапеност може да се заклучи дека новиот iOS 5 е веќе достапен на еден уред од три […]

Прочитај повеќе