Започна конкурсот на избор на 50 најдобри е-бизнис планови за е-продавници. Ова е првиот дел од „Сто веб продавници за 100 .мк бизниси“, амбициозниот проект на Министерството за инфоматичко општество и администрација. Проектот има за цел да ја мотивира електронската трговија во Македонија и затоа МИОА ќе спонзорира продавници за македонски бизниси, односно ќе им […]

Прочитај повеќе

Министерството за информатичко општество најави амбициозен проект да отвори, имплементира и хостира, 100 електронски продавници за 100 македонски бизниси и стартапи во тек на 2012-2013 година. Според МИО, проблемот со малиот пазар на електронска трговија во Македонија не е недовербата на корисниците да купуваат од онлајн продавници, туку проблемот е малиот број на електронски продавници. […]

Прочитај повеќе