Се чини дека Гунтер Отингер ќе ја започне работата на својата нова позиција како еврокомесар за европската дигитална економија со непромислена и глупава изјава. Г. Отингер ги опиша славните личности како „глупави“ бидејќи се сликале разголени, а потоа нивните слики, кои би требало да бидат безбедни на нифните телефони, се појавија на Интернет, откако хакери […]

Прочитај повеќе

Навистина ми е жал, знам дека го направив едно од најлошите упади во приватноста што некој може да ги доживее, се извини 35-годишниот хакер Кристофер Чејни, кој e oбвинет за пробивање на телефоните и онлајн профилите на 50 познати холивудски ѕвезди, меѓу кои Скарлет Јохансон и Мила Кунис. Поради нарушување на приватноста и крадење на […]

Прочитај повеќе