Кристофер Чејни, 35-годишен хакер, се соочи со можни 60 години затвор откако се покажа дека е виновен за девет обвиненија за крадење на лични податоци. Тој најверојатно нема да ја добие максималната казна, но можно е да добие неколку години затвор и парична казна до 2,2 милиони долари која ќе ја плати како оштета на […]

Прочитај повеќе

Навистина ми е жал, знам дека го направив едно од најлошите упади во приватноста што некој може да ги доживее, се извини 35-годишниот хакер Кристофер Чејни, кој e oбвинет за пробивање на телефоните и онлајн профилите на 50 познати холивудски ѕвезди, меѓу кои Скарлет Јохансон и Мила Кунис. Поради нарушување на приватноста и крадење на […]

Прочитај повеќе