Research in Motion, компанијата зад BlackBerry паметните телефони, ги тргна Мајк Лазаридис и Џим Балсиле од директорската позиција на која сега ќе седи досегашниот шеф за операции Торстен Хејнс. „Доаѓа време во растот на секоја успешна компанија кога основачите ја препознаваат потребата да ја предадат палката на ново раководство. Џим и јас му рековме на […]

Прочитај повеќе

Основачот и директор на Research in Motion, Мајк Лазаридис, со видео се извини за недостапноста на BlackBerry сервисите која во последниве три дена ги зафати милионите корисници ширум светот. Ова е најголемото срушување на сервисите на RIM што им се случило до сега. „Вие зависите од нас на достапна комуникација во реално време, и сега […]

Прочитај повеќе