Денис Ричи, таткото на C и еден од креаторите на оперативниот систем UNIX, почина во неговиот дом после подолго боледување. Денис Ричи e еден од најодговорните личности за револуцијата во информатичката технологија, бидејќи C е во сржта на секој програмски јазик, и голем број на модерни технологии зависат од тоа што тој го има креирано. […]

Прочитај повеќе