Сите популарните телефони денес имаат поголем екран од нивните претходници од пред една година. iPhone 5 има поголем 4 инчен екран, Samsung Galaxy S3 има 4,8-инчен екран, HTC One има 4,7-инчен екран итн. Во исто време таблет компјутерите стануваа се помали од 9,7-инчен iPad до 7-инчнион Google Nexus или Amazon Kindle HD. Oчигледно беше дека […]

Прочитај повеќе

Данското здружение за рак откри дека мобилните телефони не предизвикуваат рак. Ова откритие е резултат на студијата која здружението ја има извршено врз 350.000 мобилни претплатници во рок од 18 години. Оваа студија е всушност надополнување на постара студија од 2007 година. Официјалната студија, објавена во британскиот медицински журнал, открива дека не постои поврзаност помеѓу […]

Прочитај повеќе

Универзитетот Стенфорд објави студија во која се наведува дека голем број од популарните веб сајтови ги откриваат личните податоци на своите корисници, како што се кориснички имиња и мејлови. Од оваа студија може да се заклучи дека нашето онлајн присуство и не е толку приватно како што сметаме дека е, и како што треба да […]

Прочитај повеќе