Прскањето против комарци е едно од решенијата кое овозможува справување со маларијата. Сепак, често е прескапо, па не е можно да се прска целата површина на која живеат комарци. Решението кое го применува Занзибар е едноставно и прилично евтино. Со помош на дронови се мапира областа во која живеат преносителите на маларија. Во овие области […]

Прочитај повеќе

Во интересно интервју за Daily Mail, основачот и поранешен директор на Microsoft, и вториот најбогат човек во светот, Бил Гејтс откри неколку интересни факти за својот приватен живот – како кога неговите деца сакаат да се шегуваат со него му го пејат хитот „Милијардер“, а исто така му ја пуштале и Лејди Гага, но не успеал да и ги научи песните. Г. Гејтс вели доколку има пожар во својот 100 милиони вреден дом, тој првин ќе побрза да го спаси бележникот на Леонардо да Винчи „Codex Leicester” кој го купил за 30 милиони долари.

Прочитај повеќе