Безбедносни пропусти овозможуваат напаѓачите едноставно да дојдат до текстот од електронскaта пошта. Дел од пропустите постојат од пред една деценија и до денес не се поправени. Методата која ја презентираа истражувачите овозможува дешифрирање на пораки шифрирани со PGP или S/MIME. Методот кој овозможува пристап до некриптираната комуникација е едноставен, но има неколку претпоставки. Првата е дека […]

Прочитај повеќе

Новата верзија оперативниот систем Ubuntu, наречена Oneiric Ocelot или Ubuntu 11.10, е треба да биде достапна за преземање за неколку дена, поточно на 13 октомври. Во новата верзија има неколку новини, меѓу кои се подобрена верзија на десктопот Unity (штета што имам слаба графичка, па морам да се задоволам со Gnome), редизајниран Ubuntu софтвер центар, […]

Прочитај повеќе