Доколку планирате да купите Solid State Disk, а сепак не ви се брза, тогаш можеби најдобро е да причекате, вели Tom’s Hardware. Kingston Technology, SanDisk, Samsung Electronics, Micron Technology и Intel се подготвуваат за „ценовна војна“. Ова на радост на потрошувачите ќе се намали цената на SSD-дисковите. Micron веќе ја намали продажбата на NAND флеш […]

Прочитај повеќе

Мicron Technology го купи својот јапонски конкурент Elpida Memory за 2,5 милијарди долари, со што американскиот производител на DRAM меморија стана вториот најголем во светот зад Samsung, пишува Reuters. Сега ќе има три големи играчи, Samsung, Micron и SK Hynix кои ќе држат 90 отсто од 30 милијарди вредниот пазар на DRAM меморија. Моменталниот проблем […]

Прочитај повеќе

Samsung и Micron го основаа конзорциумот Hybrid Memory Cube, со цел да развиваат и промовираат нова ултра-збиена мемориска технологија која треба да биде побрза, поефикасна и поефтина од веќе постоечката DRAM. Во овој конзорциум влегуваат и компаниите Altera, Open Silicon и Xilings. Hybrid Memory Cube ќе има за цел да ја надмине моменталната мемориска технологија […]

Прочитај повеќе