Иако во светот има околу 1,5 милијарди паметни телефони, сепак кога станува збор за купување преку интернет, таблет компјутерите се прв избор на корисниците, покажува анализата на Adobe и eMarketer. Во 2013 година, oколу 15 отсто од продажбите преку интернет ќе бидат преку преносни уреди. Од ова околу 65 отсто отпаѓа на таблет компјутерите, а […]

Прочитај повеќе

Според студијата направена од eMarketer, компанија која врши истражувања, анализи, и статистики за интернет пазарот, приходот од реклами на друштвените мрежи во 2011 ќе достигне 5,54 милијарди долари, од кои 2,74 милиони долари само од САД. Во оваа студија исто така стои дека до 2013 приходот од реклами ќе достигне 10 милијарди долари. Моментално рекламирањето […]

Прочитај повеќе