Facebook, без официјално најавуање, стартуваше нова алатка за преведување која ќе им овозможи на корисниците да преведуваат содржини директно од Facebook страници. Оваа алатка функционира благодарение на Bing Translatоr. Според Facebook, овој потег ќе им овозможи на корисниците да уживаат во содржините Facebook страниците без разлика на кој јазик се. Со оваа нова опција, под […]

Прочитај повеќе