Турската полиција притвори 32 лица кои се поврзани со интернет нападите од пред три дена врз владини сајтови како протест против воведувањето на филтрите за интернет цензура. Наводно, според новинската агенција Anatolia, приведените, кои се од 12 турски града, се дел од групата хакери и интернет активисти, Anonymous.

Прочитај повеќе