Новиот закон „DDL Intercettazioni” или „Акт за прислушување“ кој се дебатира во италијанскиот парламент бара „сите веб сајтови да објават, во рок од 48 часа по барање и без коментар, поправка на содржината која засегнатата страна мисли дека го омаловажува нејзиниот или неговиот углед“. Ова според Wikipedia на италијански јазик е неприфатливо бидејќи мислење на […]

Прочитај повеќе