Оние кои ја користат гејминг платформата Uplay и се дел од Ubisoft Club програмата набргу ќе имаат на располагање личен гејминг асистент, во стилот на гигантите како Siri или Alexa. Сем се одликува со неколку корисни способности. Од една страна ви дава лични совети кои се засновани на вашиот профил и, доколку покренете одредена игра, […]

Прочитај повеќе

Аpple наскоро ќе претстави конкурент на Google Now. Се работи за таканаречениот сервис Proactive кој ќе ги спои Siri, Contacts, Calendar и трети апликации во сервис кој ќе дава навремени и специфични информации. Proactive e скоро готов; Apple веќе неколку години работи на сервисот, додавајќи мали стартапи кои ги купи во изминативе години како личниот […]

Прочитај повеќе

Google Now, личниот асистент кој овозможува гласовни команди и гласовно пребарување, е отворен за сите, јави компанијата. Google објави дека ја отвора функционалноста за сите девелопери кои сакаат да го интегрираат Google Now во своите апликации. Како и досега активирањето ќе се прави со „Ok Google“, а со интегрирањето е овозможена навигација низ апликациите. Командите […]

Прочитај повеќе

Мicrosoft размислува да ja спакува Cortana, својот личен асистент, во апликација за iOS и Android, пренесува Reuters. Cortana дефинитивно ќе биде дел од сите идни Windows оперативни системи, и веќе е достапна како бета на Windows Phone. Но, Cortana беше гледана како конкурент на Siri на Apple, и гласовните команди на Google Now, кои се […]

Прочитај повеќе

Личниот асистент од Siri не само што може да одговори на прашањата на корисниците туку и ги памети разговорите направени во последните две години, вели LA Times. Доколку го избришете говорниот асистент, сите податоци снимени во последните шест месеци се бришат, но постарите сè уште ќе бидат обработувани од Apple. Siri е личен говорен асистент […]

Прочитај повеќе

Google работи на своја верзија на Siri, личен виртуелен асистент што Apple го претстави со iPhone 4S. Верзијата на Google има работно име Majel, според непотврдениот извештај од AndroidandMe.com. Majel е име на компјутерскиот интерфејст на серијата Star Treck. Google ќе ги искористи Google Voice Actions кое веќе ги има на сите Android уреди така […]

Прочитај повеќе

Минатата недела Apple беше категоричен велејќи дека личниот асистент Siri ќе работи само на iPhone 4S, но не и на постарите модели. Siri користи постојано својот блог кои решија да споделат алатки за „кои не се завршени, но може да им искористат на билокој кој е технички поткован да креира Siri апликација.“ Француските истражувачи велат […]

Прочитај повеќе

Изминатиот период се појавија шпекулации дека говорниот асистент Siri би можел да се појави и на постаритe iPhone модели, меѓутоа инжинерите на Apple ги негираат овие шпекулации. Според нив, Siri е апликација која е ексклузивна само за iPhone 4S, модел кој содржи вграден микрофон кој ги прима командите и ги извршува. Според инжинерите на Apple, […]

Прочитај повеќе

Хакерот Стив Тругтон-Смит успеа да го префрли и стартува личниот асистент Siri на iPhone 4. Siri е ексклузивно достапен само за новиот iPhone 4S и е софтвер кој извршува команди си препознавање на говор. Г. Тругтон-Смит преку Twitter го блогираше во живо хакнувањето на Siri, а објави и две видеа кои ја прикажуваат апликацијата како […]

Прочитај повеќе

Siri е нова вградена aпликација на новиот iPhone 4S која овозможува преку говорни команди да му кажете на телефонот да ви заврши некои работи. Не е кој знае каква вештачка интелигенција, но може да ви прочита порака, да го повика бројот, да ви каже какво е времето денес, да пребарува низ Wikipedia и Google Maps, […]

Прочитај повеќе