Yahoo Reasearch, одел на Yahoo за интернет истражувања, во својот најнов извештај открива дека 50 отсто од вкупниот број на твитови припаѓаат на само 20.000 корисници. Останатите твитерџии само ретвитаат информации кои се споделени од активните корисници. Според истражувањето на Yahoo Research оние кои што се најактвини твитерџии, наведените 20.000, всушност претставуваат само 0,05 отсто […]

Прочитај повеќе