DDoS напади сепак не се главната алатка користена за откривање на локацијата на над 400 .onion сервери, во заедничката операцијата Europol и FBI. Сепак се доколку се верува на операторот на Doxbin не станувало збор за DoS напад туку за „crawler bot“. „Авгувстовскиот DoS напад се чини дека сепак беше crawler bot. Еден стар пријател […]

Прочитај повеќе

Им ги сечеме главите на LulzSec, вели FBI откако утринава уапсија пет члена на озогласената хакерска група LulzSec. Групата стана позната откако во 50-дневен период од мај до јуни 2011-та година направи хаос во сајбер просторот пробивајќи куп сајтови на институции и компании, меѓу кои и сајтовите на CIA, Sony, eBay, американскиот Конгрес и други. […]

Прочитај повеќе

Интернет активистите Anonymous и хакерската група LulzSec заедно најавија дека ќе стартуваат кампања во три фази против PayPal, и eBay, со цел да се одмаздат за апсењата на десетина свои членови. Апсењата беа поттикнати од PayPal кои доставија листа од 1.000 IP адреси до FBI за луѓе кои го напаѓаа сајтот минатата година како знак […]

Прочитај повеќе

Полицијата во САД, Британија и Холандија уапси над 20 луѓе кои се осомничени дека како дел од Anonymous групата го нападнале сајтот на PayPal во декември. Осомничените се обвинети за онлајн напад. Неколкумина од десетината уапсени се тинејџери под 18 години. Минатата година интернет активистите Anonymous ги нападнаа PayPal, MasterCard и Visa срушувајќи ги со […]

Прочитај повеќе

Турската полиција притвори 32 лица кои се поврзани со интернет нападите од пред три дена врз владини сајтови како протест против воведувањето на филтрите за интернет цензура. Наводно, според новинската агенција Anatolia, приведените, кои се од 12 турски града, се дел од групата хакери и интернет активисти, Anonymous.

Прочитај повеќе