Facebook корисниците од Нов Зеланд први го добија редизајнираниот Timeline профил за кој пишавме пред скоро два месеца. Овој редизајн ќе ги помести сите постови во една лева колона, додека од десната страна ќе бидат апликациите и другите табови. Во моментов Facebook не сака да коментира за промените кои се достапни само во Нов Зеланд, […]

Прочитај повеќе

Ако не сте задоволни со изгледот на Facebook по Timelininе, тогаш PinView е вистинската апликација за вас. PinView го претвора Facebook во табла на која се закачени сите „вести“ кој ги поставиле вашите пријатели, налик на Pinterest која во овој момент е една од напопуларните друштвени мрежи. Со апликациите разгледувањето на содржини станува многу полесно, […]

Прочитај повеќе

Tumblr, блогинг платформата која минатата недела го прослави својот 20 милијардити пост, сега претстави новина која сигурно ќе им се допадне на блогерите кои сакаат својата содржина да им се појави и на Facebook. Тumblr вели дека споделувањето со Facebook сега е „милијарда пати“ полесно бидејќи Tumblr блоговите сега се појавуваат на Facebook Timeline, Тicker […]

Прочитај повеќе

Timelines Inc, стартап од Чикаго, го тужи Facebook поради новите кориснички профили, наречени Timeline, велејќи дека оваа нова опција би можела да го елиминира нивниот веб сајт

Прочитај повеќе