Wiki Loves Earth 2015 е натпревар на фотографија кој го организира онлајн енциклопедијата Wikipedia. Станува збор за меѓународен натпревар кој се одржува во 19 земји, меѓу кои и во Македонија. Во натпреварот можат да учествуваат сите фотографии од национални паркови, природни резервати и заштитени споменици на природата. Фотографиите ќе бидат објавени под слободна лиценца. Целта […]

Прочитај повеќе

„Вики го сака културното наследство“ е прв ваков натпревар за најдобра фотографија на градби, споменици, традиционални специјалитети, носии, занаети и се она што се води како наследство во Македонија. Натпреварот всушност уште еден начин да допринесе кон дигиталната енциклопедија, која пак ќе ги награди најдобрите фотографии со парична награда. Слични проекти се организира глобално од […]

Прочитај повеќе

Со текстот за перуанската покраина Акамојо, креиран од корисникот MacedonianBoy,

Прочитај повеќе