По неколку месечните подготовки виртуелниот оператор WTI Macedonia се договори со One да ја користи нивната мрежа за давање на услуги од мобилната и фиксна телефонија. Иако претходно беше најавено дека WTI ќе стартува до крајот на годината, сепак виртуелниот оператор ќе започне да нуди услуги во 2012-та. „Услугите во мобилната телефонија ќе почнат во […]

Прочитај повеќе

Четвртиот фиксен и мобилен оператор WTI Macedonia, кој ќе функционира како виртуелен оператор користејќи ги мрежите на другите, ќе стартува со понудите и услугите сигурно до крајот на годината. Од WTI ни рекоа дека имаат точен датум, но таа информација не е јавна. Сепак рекоа дека ќе стартуваат многу бргу и сигурно до крајот на […]

Прочитај повеќе