Microsoft го убива Internet Explorer, барем брендот што стана синоним за лошо изработен софтвер. Internet Explorer беше толку лош прелистувач што немаше никаква шанса да се поправи ниту со нови верзии, ниту со реклами, ниту со магии. Иако доаѓа преинсталиран на Windows, само 4 отсто од македонските корисници го користат, и си инсталираат Chrome или […]

Прочитај повеќе

Microsoft го претстави Windows 10, а заедно со оперативниот систем дојдоа и детали за нови уреди и технологија од компанијата. Најголемото внимание го привлече HoloLens, холограмските очила, но имаше и други интересни најави oд Редмонд кои се директно поврзани со Windows 10. Еве некои од нив: Windows 10 ќе биде бесплатна надградба за корисниците на […]

Прочитај повеќе

ТechCrunch наиде на веб страна, која сега е тргната, наменета за програмери во која се прикажуваaт опции од мобилна веб апликација на Facebook и слики кои „до сега не сме ги виделе“. Според иконите за пораки, нотификации и барање пријателство TechCrunch вели дека се работи за Project Spartan. Потврдено им е и од други извори […]

Прочитај повеќе