Најголемиот светски производител на мобилни телефони Nokia најави „планови за дополнителни акции да ја распредели работната сила и операции“, односно ја затвара фабриката во Романија и ќе ги отпушт 2.200-те вработени од таму. Фабриката беше отворена само пред четири години и произведуваше поедноставни модели на телефони. Според Nokia, фабриките во Азија се на подобра локација […]

Прочитај повеќе