Amazon продолжува со додавање на содржини на својата платформа Amazon Prime. Компанијата ќе има право да стрима во живо 20 натпревари од Премиер лигата. Со ова компанијата е прва од американските гиганти која потпиша договор со спорт кој не е дел од националните лиги. Договорот започнува со реализација од 2019 година и ќе трае следните […]

Прочитај повеќе

Amazon започна со продавање на безбедносна камера која на испорачувачите на пакети од компанијата ќе може да им отклучи врата. Станува збор за комбинација од камера, паметна брава и апликација. Секој од уредите работи независно и како што и очекувате. Безбедносната камера го снима движењето, бравата отклучува и заклучува, а апликацијта овозможува корисникот на екранот на телефонот […]

Прочитај повеќе

Сериите и филмовите на Amazon Video наскоро ќе бидат достапни насекаде. Телевизијата долго време служи како дополнителна мотивација за купувачите да се преплатат на Prime, но промените можеби значат нов бизнис модел. Засега нема најава за листата на држави во која ќе биде достапна телевизијата. Станува збор за листа од 200 држави, нема причина да […]

Прочитај повеќе

Без сомневање интернет телевизиите Netflix, Hulu, Amazon започнаа посериозно да се ангажираат околу video-on-demand услугите со кои можат да ја победат традиционалната телевизија. Се повеќе луѓе гледаат видео преку интернет, преку мобилни уреди, кога тие ќе сакаат и содржина што тие сакаат, па компаниите започнаа да креираат скапи и ексклузивни програми за да ги исполнат […]

Прочитај повеќе

Amazon ќе ја прекине традицијата според која продуцентите решаваат која серија ќе продолжи по пилот епизодата, и ќе им понуди на корисниците тие да одлучат кои серии ќе бидат снимани. Команијата понуди 14 серии – 6 анимирани детски и 8 комедии за возрасни за кои гледачите ќе треба да го дадат своето мислење и да […]

Прочитај повеќе

Amazon го претстави својот нов производ – нов таблет компјутер наречен Kindle Fire кој ќе работи на Android 2.3 оперативен систем. Најголемата предност на таблетот е што е скоро три пати поевтин од конкуренцијата, односно од iPad на Apple. Во време кога Apple ги продаваат своите таблети за 500 долари Kindle Fire на Amazon ќе […]

Прочитај повеќе