Amazon најави дека нивните купувачи покрај пари, наскоро ќе можат да користат и виртуелна валута за купување на апликации или игри за Kindle Fire. Новата виртуелна валута, Amazon Coins ќе биде достани од мај, а  компанијата се надева дека дополнително ќе го раздвижи Kindle Fire „екосистемот“. За почеток Amazon ќе инвестира десетици милиони од оваа […]

Прочитај повеќе

Amazon се покажува како најуспешна компанија на пазарот на Android таблет компјутери на кој од неодамна се појави и Google Nexus 7, кој иако им се допадна на потрошувачите, сепак тие одбираат да користат Kindle Fire. Ваквата констатација доаѓа од проценките на Localytics кои се извадени од анализа на инсталирани апликации на 500 милиони уреди. […]

Прочитај повеќе

Новиот Silk прелистувач на Amazon ќе функционира како на таблет компјутерот Kindle Fire, така и на облакот преку Amazon Web Services (AWS) платформата. Идејата, вели Amazon, е да се направи прелистувач кој ќе ги искористи можностите на AWS, но ќе ги надмине и ограничувањата на типичниот мобилен прелистувач. Пример, Silk ќе ги препознава навиките на […]

Прочитај повеќе

Amazon го претстави својот нов производ – нов таблет компјутер наречен Kindle Fire кој ќе работи на Android 2.3 оперативен систем. Најголемата предност на таблетот е што е скоро три пати поевтин од конкуренцијата, односно од iPad на Apple. Во време кога Apple ги продаваат своите таблети за 500 долари Kindle Fire на Amazon ќе […]

Прочитај повеќе