Google никогаш не криел дека кога компјутерите се во прашање, главна инспирација им е  Star Trek. Компанијата има доволно средства од рекламите кои покриваат дури 90% од нивниот приход. Сепак, со интернет на нештата, работите ќе се движат во нова насока. Ако Google не се подготви, парите од рекламите може да секнат. Сепак, ако компанијата е […]

Прочитај повеќе

Google работи на говорен асистент за паметната платформа Android кој ќе треба да му конкурира на Siri, асистентот на Apple кој беше ексклузивно преставен со новиот iPhone 4S. Google пријави патент за говорен асистент пред неколку недели, што ги подгрева шпекулациите дека ќе видиме нешто такво наскоро. Според TechCrunch, апликацијата ќе се појави од крај […]

Прочитај повеќе

Како што се Тим Кук, кој неодамна го замени Стив Џобс и кој ќе го има првиот настап како презентер на Apple производи. Знаејќи го шармот на Стив Џобс, г. Кук ќе мора да се потруди да импресионира. Тоа што може да се очекува од новиот iPhone е 8 мегапиксели камера, 1 GB RAM, алуминиумска […]

Прочитај повеќе