Oсновачите на YouTube, Чед Харли и Стив Чен, официјално ja објавија својата нова видеo апликација – MixBit. Овој сервис, кој беше најавен во март, од денес им е достапен на сите корисници на iOS, a наскоро и на сите корисници на Android. MixBit на корисниците им овозможува заедничко создавање на видео содржина. Тие може да […]

Прочитај повеќе

Во моментот во Тексас се одржува SXSW фестивалот на кој присуствуваат голем број на познати личности, меѓу кои и од сферата на технологијата. Таму, Чед, кој во 2010 година го напушти YouTube, на новинарите им откри дека наскоро ќе објави сопствен видео сервис. Новиот сервис би требало да им овозможи на корисниците поголема соработка со […]

Прочитај повеќе

Основачите на YouTube, Чед Харли и Стив Чен, кои ја имаат основано компанијата Avos, го стартуваа новиот освежен Delicious, веб сајтот за обележување и споделување кој неодамна го купија од Yahoo. Освежениот веб сајт задржува голем дел од карактеристиките кои ги имаат привлечено првичните корисници, но сега се додадени дополнителни опции кои ќе им помогнат […]

Прочитај повеќе