Над 5 милиони евра се потрошени за купување добра и плаќање сметки преку Интернет во првите шест месеци на 2014 година. Разликата во првите шест месеци од 2013 година кога вкупниот интернет пазар бил 510.000 евра е неверојатни 880 отсто, вели Капитал, повикувајќи се на извештајот на НБРМ. Рекорден месец за онлајн купувачите е фавруари […]

Прочитај повеќе

<Надополнето>Добивме одговор од Министерството за информатичко општество. Според МИО, предусловите се прифатени, но од PayPal ќе зависи кога ќе влезе во Македонија.

Прочитај повеќе