На лидерската средба на премиерите од Централна и Источна Европа, кинескиот премиер Ли Кекианг најави отворање на нов инвестициски фонд. Фондот ќе финансира проекти во Централна и Источна Еврпа, а поддржан е од Индустриската и комерцијална банка на Кина. „Тежината“ на фондот е 10 милијарди евра. Целта на фондот е да собере финансии во вредност […]

Прочитај повеќе

Pando Networks, компанија која се занимава со подобрување на брзината на преземање на различни онлајн содржини, направи истражување за брзината и постојаноста на интернет конекциите низ светот. Истражување е направено според 27 милиони преземања од страна на 20 милиони компјутери во 224 држави во периодот од јануари до јули 2011. Според ова истражување, просечната брзина […]

Прочитај повеќе