Вчера, зборувавме за тоа како NASA одбележува 20 години постоење на Меѓународната вселенска станица со помош на Google. Денеска, пак, споделуваме за тоа како Google помага да се одбележат 75 години постоење на Обединетите Нации. Имено, Google Arts & Culture се има проширено со уште еден проект во форма на онлајн галерија која изобилува со […]

Прочитај повеќе

Секое исклучување на луѓето од Интернет или ограничување на пристапот до информациите онлајн ќе значи и прекршување на основните човекови права кои се заштитени со интернационално право, се вели во извештајот на Обединетите нации.

Прочитај повеќе