Ако некоја DRM заштита успеа да ги предизвика хакерите до точка на потење тоа е Denuvo. На почетокот заштитата беше добра до тој степен што со месеци никој не можеше нелегално да игра одредени наслови. Изминатото време покажа дека со доволно волја и најимпозантните ѕидини пукаат и игрите почнаа да се кракнуваат за само пет […]

Прочитај повеќе

Првата од трите предвидени распродажби на Steam, стапи на сила и гејмерите имаат на располагање стотици игри со попусти до 95%, сè до 1.ноември. Имате хорор игри во стандардна и VR форма, како и хорор филмови. Сите намалувања ги имате тука! Неколку часа пред Steam распродажбата, GOG проба да ги привлече гејмерите и со нивната распродажба каде […]

Прочитај повеќе

Digital Rights Management (DRM) ќе биде дел од HTML и веб стандардите. Ова ќе овозможи наместо проверката да се прави преку плагини како Adobe Flash или Microsoft Silverlight, DRM да бидат менаџирани од прелистувачите. DRM заштитената содржина ќе може да биде декриптирана директно од прелистувачите, наместо да се користат плагини. Encrypted Media Extensions (EME) ќе биде користена […]

Прочитај повеќе

Со попусти до 90% за над 1500 игри, GOG ја започна огромната летна распродажба и уште од првиот ден ви дозволува солиден избор од релативно евтини DRM-Free наслови за играње. DRM-Free значи дека нема никакви заштити вметнати во игрите и можете истите да ги инсталирате на безброј направи, сега и засекогаш. Од првиот ден, забележително […]

Прочитај повеќе

Една од најкоментираните гејминг вести неделава секако е Diablo 3 и пуштањето на бета верзијата на оваа игра. Но не се сите добри вести врзани со третото продолжение на култната игра, Activison Blizzard објави дека ќе треба да имате активен battle.net профил и пристап до интернет за цело време додека ја играте играта. Ова е […]

Прочитај повеќе