Microsoft го промени начинот на активација на оперативниот систем за да понуди поедноставно инсталирање на оперативниот систем, но единствено откако ќе го инсталирате по првапат, вели ZDNet. Тоа што е променето е дека кодот од првата активацијата на Windows 10 се чува онлајн. Ова значи дека сите останати инсталации на еден компјутер во иднина ќе […]

Прочитај повеќе

Google на I/O откри дека сега има над 400 милиони активирани Android уреди, односно дневно се активираат по еден милион нови Android телефони. „Да ја ставиме таа бројка во контекст, тоа значи дека 12 нови Android уреди се активираат секоја секунда секој ден.“, вели Хуго Бара, продукт менаџер за Android. Android го надминува iPhone кој […]

Прочитај повеќе

Енди Рубин, главниот за Android во Google, во пост објави дека сега дневно се активираат по 700.000 Android уреди! Вкупно, од стартување на мобилната платформа до денес, се активирани над 200 милиони Android уреди. „За тие што се прашуваат, го броиме секој уред еднаш (т.е. не ги броиме препродаваните), и ‘активација’ значи влегувате во продавницата, […]

Прочитај повеќе

Facebook го претстави Timeline, нов личен профил кој ја раскажува вашата приказна на повизуелен начин истакнувајќи ја и постарата содржина која што сте ја споделиле. Timeline не е активен во моментов, ќе биде во наредниов перод, можеби недела-две, но има начин како да го добиете сега веднаш и да го истражите. Подолу се инструкции како да […]

Прочитај повеќе