Откако Microsoft го најави новиот оперативен систем Windows 8, одлуката сите произведувачи кои сакаат да го имаат логото на Windows 8 на своите производи да оспособат UEFI безбедно бутирање предизвика загриженост меѓу оние кои сакаат да употребуваат повеќе оперативни системи на своите машини. Фондацијата Linux објави PDF документ во кој стои дека безбедното бутирање и […]

Прочитај повеќе

Откако Microsoft на својата конференција Build го претстави Windows 8 многумина со нетрпение го очекуваат новиот оперативен систем. Mеѓутоа оние што користат два оперативни системи нема да бидат многу задоволни со новата политика на Microsoft, според која Linux нема да може се крене на оние компјутери кои имаат Windows 8. Според Linux девелоперот Метју Герет, […]

Прочитај повеќе