Откако Microsoft на својата конференција Build го претстави Windows 8 многумина со нетрпение го очекуваат новиот оперативен систем. Mеѓутоа оние што користат два оперативни системи нема да бидат многу задоволни со новата политика на Microsoft, според која Linux нема да може се крене на оние компјутери кои имаат Windows 8. Според Linux девелоперот Метју Герет, […]

Прочитај повеќе