Marvel Comics денес ќе го претстави своето API за програмерите, а сега во бета верзија, јавува Fast Company. API-то ќе вклучува стрипови(artwork), историја на карактерите, мислења на авторите на стриповите и проширени стории. Членовите на Marvel.com и сите кои ќе се приклучат ќе имаат пристап до 30.000 стрипови, 7.000 серии и 5.000 автори. Со ова […]

Прочитај повеќе

Graphicly е дигитална платформа за стрипови, која им овозможува на љубителите на стрипови да читаат на нивниот компјутер. Покрај големиот број на бесплатни стрипови, на платформата се достапни и светски познати стрипови за кои корисниците треба да платат. Graphicly нуди стрипови од околу 100 големи и независни издавачи, меѓу кои се Marvel Comics, BOOM! Studios, […]

Прочитај повеќе