Вик Гундорта, човекот чија визија за друштвена платформа беше претворена во Google+, си заминува од Goolge по осум години работа на друштвените медиуми. Ова, како што пишува TechCrunch, значи дека друштвената мрежа на Google ќе остане без својот водач, а околу 1.000 инжинери ќе бидат префрлени на други проекти. Тимот за Google+ Hangouts ќе биде […]

Прочитај повеќе

Google Plus ќе дозволи да се користата псевдними, соопшти главниот за друштвените мрежи во Google, Вик Гундорта на Web 2.0 Summit. Ден пред оваа најава, основачот на 4Chan, Кристофер moot Пол исто на Web 2.0 Summit ги искритикува Google+ и Facebook дека ги принудуваат луѓето да користат еден идентитет. Кога стартуваше друштвената мрежа, Google бришеше […]

Прочитај повеќе

Доколку сакате да отворите Google+ профил веќе не ви е потребна покана, Google+ сега е достапен за секој кој сака да си отвори свој профил. Сè што ви треба за да се регистрирате на Google+ е да се упатите на plus.google.com, и да кликнете на „Create an account“. Се разбира за да го сторите ова […]

Прочитај повеќе