Со цел да ги оправда и искористи новата инвестиција од 250 милиони долари, по што Dropbox со своите 45 милиони корисници сега вреди 4 милијарди долари, компанијата сега се подготвува да го освои Вебот. Следејќи го примерот на друштвените мрежи, Dropbox ќе стартува копчиња на сите сајтови. Идејата зад копчињата не е да се користат […]

Прочитај повеќе

Facebook на својата конференција f8 покрај претставувањето на новите редизајнирани профили ќе претстави и повеќе новости поврзани со различни медиуми, како што се филмовите, весниците, сериските филмови и секако музиката. Овие новости ќе бидат пропратени со нови копчиња кои ќе имаат за цел да бидат дополнување на веќе постоечкото Like копче. Според TechCrunch, кои наведуваат […]

Прочитај повеќе