Google го ослободи кодот на најновата верзија на Android, 4.0, или популарно познат како Ice Cream Sandwich. Ова е доста интересен потег од страна на Google кој претходно одбија да го објават кодот на Honeycomb, верзијата за таблет компјутери, велејќи дека причината за тоа е дека производителите би го користеле и за телефони и со […]

Прочитај повеќе

Според Wall Street Journal, Samsung наредната година својот мобилен оперативен систем Bada ќе го направи open source. Samsung веќе имаат изјавено дека не планираат да купуваат мобилен оперативен откако излегоа шпекулациите дека постои можност да го откупат оперативниот систем на HP, WebOS. Причина за потегот на Samsung да го oслободи кодот на Badа e потегот […]

Прочитај повеќе