Денес официјално беше пуштена во употреба новата страницата Populast.com, изработена од Игор Трајковски, креаторот на веќе добро познатиот агрегатор на вести Time.mk. Populast ги следи популарните објави на друштвените мрежи Twitter и Facebook на над 200 светски медиуми како BBC, CNN, Guardian, Time, Bloomberg, Economist и многу други, како и истакнати личности како Доналд Трамп, Елон […]

Прочитај повеќе

Google News се повлекува од Шпанија, компанијата одлучи дека нема да им плаќа на шпанските медиуми за пренесување на нивните вести. Одлуката за повлекување доаѓа само неколку недели по контрoверзниот закон кој го донесоа шпанските власти чија цел требаше да биде заштита или повеќе средства за медиумите. Ова е лоша вест за сопствениците за шпанските […]

Прочитај повеќе

Time.mk има 200.000 посети на ден, 250.000 корисници го посетуваат месечно, и забележува 20% посети од мобилни телефони. На кратко, Time.mk e најпопуларниот сајт во Македонија. Но, пред само неколку години Time.mk беше само стартап кој не започна со идеја да прави пари, туку како предизвик да се направи нешто корисно, вели основачот Игор Трајковски […]

Прочитај повеќе

Најпопуларниот .мк агрегатор за вести, Time.mk, од денес има нов редизајн, кој иако е мала промена, сепак е корисен бидејќи им остава повеќе простор на информациите. Сега категориите кои беа од левата страна на сајтот, се поставени над вестите што делува малку поорганизирано и појасно доколку сакате да се пребарувате вести во различни теми. Промена […]

Прочитај повеќе

Ако ве прашаме како доаѓате до најновите вести, што мислите, колкумина од вас ќе одговорите дека се информирате преку Time.mk? Кога агрегаторот за вести стартуваше пред пет години на 1 јули 2008-ма година со цел „да ги демократизира вестите“, како што вели основачот Игор Трајковски, немаше сомнеж дека македонскиот интернет доби вреден сервис кој не […]

Прочитај повеќе

Рејтинг. Тоа е се што треба да знаете пред да објасниме зошто национална телевизија најавува тужби против интернет агрегатор на вести. Повисок рејтинг значи помало бројче на листа и поголема гордост дека, ете, „ние сме меѓу најпосетуваните“ што ќе се продаде на маркетинг агенциите кои ќе донесат приходи. Сител на своите вести го нападна Time.mk […]

Прочитај повеќе

Дневник и Утрински весник се решија да се вратат на Time.mk по еден месец од повлекувањето. Тогаш причина за повлекувањето на медиумите од агрегаторот за вести беа парите, но сега се чини го променија мислењето откако основачот на Time.mk, Игор Трајковски реши и покрај одлуката на медиумите, да ги излиста како извори но само со […]

Прочитај повеќе

Утрински Весник, Дневник и Вест веќе не сакаат нивните линкови да бидат споделувани од најпопуларниот-во-моментов .мк сајт, Time.mk. Весниците издавани од Медиа Принт Македонија, ќе го следат примерот на Сител, Канал 5, Netpress, Курир.мк и др., и ќе се повлечат од aгрегаторот за вести. Причината е повторно пари. Медиумите бараат надоместок за нивните линкови да […]

Прочитај повеќе

Македонскиот агрегаторот на вести забележа рекордни 2 милиони посети месечно, во период од 17 август до 16 септември, ни открива основачот на Time.mk, Игор Tрајковски. Сајтот има и 3.941.502 прегледи на страни, што во просек е скоро на секоја посета да се прегледуваат по две страни. Интересно е што 49 отсто, или 993.709 посети доаѓаат […]

Прочитај повеќе