Најновите информации до кои дојде Gizmodo, ни откриват дека Google на I/O конференцијата  ќе го претстави својот прв Nexus 7 брендиран компјутерски таблет. Како што беше очекувано таблет компјутерот ќе го изработува Asus и ќе има два модели – модел со 8GB простор кој ќе чини 199 долари и 16 GB кој ќе се продава […]

Прочитај повеќе

Пронајден од Џошуа Рубин oд Zvelo, овој хак овозможува пристап до информациите од вашата кредитна картичка и куповна историја, и теоретски може да овозможи хакерите да го користат Google Wallet. Ако има root пристап до вашиот телефон, хакерот може да искористи програма да го пробие својот пат и да постави датотека која го открива пинот […]

Прочитај повеќе

Google објави прва верзија од својата Wallet апликација во која се складираат кредитните картички, и со која може да се плаќа преку паметен телефон, односно преку NFC (Near-field communication) читач. Апликацијата првин беше претставена во мај, а сега е пуштена за користење на сите aмерикански корисници на City Mastercard кредитната картичка. Најголемиот проблем со кој […]

Прочитај повеќе

Kористејќи уреди со NFC технологија, Mastercard претстави

Прочитај повеќе