Секој сопственик на припејд број во Македонија ќе треба да остави лични податоци како име, презиме, матичен број и адреса, вели Агенцијата за електронска комуникација (АЕК). Ваквата регистрација е со цел да ги намали анонимните јавувања од кои се жалат корисниците, вели директорот нa АЕК, Роберт Ордановски. „Целта на ваквото решение е да се спречат […]

Прочитај повеќе

До 2013 година мобилните операторит ќе нудат 4G мобилни услуги, a од 19 септември пренесување на број ќе биде само за еден ден. Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) најави конкурс за добивање фрекфенција за 4G, што ќе овозможи супер брз интернет преку мобилен, до 1 Gbit/s. „Сакаме да бидеме технолошки развиена држава согласно со западноевропските. […]

Прочитај повеќе