Една од технологиите кои се пробиваат на Европското фудбалско првенство е Parallel Ads. Технологијата овозможува динамички промени на рекламите на стадионот за потребите на преносот. Наменета е за сопствениците на правата за пренос и овозможува во четири различни преноси да бидат прикажувани целосно или делумно различни реклами. Ова на сопствениците на правата им овозможува да […]

Прочитај повеќе

По ESPN и BBC ќе пренесува финале во е-спорт турнир во живо. Преносот од League of Legends World Championships на стадионот Вембли започнува на 15 октомври, и е соработка помеѓу двата канали на ВВС – канал 3 и спортскиот канал. За разлика од ESPN кој пренесуваше натпревар во DotА2, овојпат натпреварот е во League of […]

Прочитај повеќе