General Motors најавува дека роботи таксисти ќе започнат да ги освојуваат улиците во 2019 година. Компанијата со ова го најавува својот прв јавно достапен сервис со автономни возила, но засега не објавува кој е градот и каде започнува услугата. Доколку го оствари ветувањето, General Motors за две години ќе го претрка Ford, кој ги најави […]

Прочитај повеќе

Дали Toyota може да биде првиот производител на автомобили кој ќе успее да понуди автономни возила на пазарот. Компанијата најавува дека првите возила кои самостојно ќе возат може да ги очекуваме на улиците веќе во 2020 година, таман на време за Олимписките игри во Токио. Toyota започна со тестирање на возилата на патиштата во Токио, […]

Прочитај повеќе