Дарко Колев е Python програмер кој работи како фриленсер последните 3 години. Дипломирал на Финки, но програмира од 13 години кога за подарок ја добил книгата: „Вовед во програмирање со Visual Basic“. Во слободно време сака да истражува нови јазици и технологии како Elixir, Elm, Blockchain, Solidity, но и да работи на свои лични проекти. […]

Прочитај повеќе

Се чини дека еднаш популарниот стартап и апликација која ја зголемува продуктивноста, Evernote, е во сериозни проблеми. Компанијата која е една од првите апликации кои стигнаа до проценка од милијарда долари, според Business Insider сега се соочува со намален раст и не може да најде соодветен бизнис модел. Компанијата не успева да заработува и покрај […]

Прочитај повеќе