(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Станувам супер возбудена кога сум на мисија да откријам нова стартап заедница. Посебно кога се работи за балканскиот регион. Има нешто специјално во регионот што секогаш ме изненадува и што ми го прави патувањето […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Веднаш штом ја запознав стартап сцената во Брно, благодарение на прекрасните дами од JIC StarCube, заминав да откријам уште едно кул место во градот. Огранок на Impact Hub мрежата е сместен во стара индустриска […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Во претходното #StartupSelfie зборувавме како е да бидеш странец во Финска. Во ова, ќе видиме како дечко кој е роден и израсна во Хелсинки се снаоѓа во Лондон. Нивното седиште е во Лондон, но […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Пред неколку дена бев во Загреб, Хрватска, со група пријатели и стартап ентузијасти од Скопје. Бевме навистина возбудени дека ќе одиме на Balkan Venture Forum и дека ќе дознаеме кој е победникот на големото […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Откако сфатив дека co-working просторите се голема работа во Истанбул, и добив покана да посетам еден, неколку часа пред моето заминување, се упатив кон Kolektif House. Toa место сега е едно од моите најпопуларни […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Септември 2014-та. Точно една година откако го запознав на третото издание на SW Skopje, каде тој доби вредни совети од експерти (околу неговата тогаш CoffeeBreakCourses идеа), што придонесе кон едногодишниот процес на трансфоормација на […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) ________________________________________________________________________________ Саботата ми беше ден резервиран за разгледување на плоштадот Синтагма во Атина. Немав многу состаноци тој ден, па решивме со мојот пријател да ја разгледаме областа. Земавме вкусни ледени фрапеа за по пат, […]

Прочитај повеќе