Google на својата I/O конференција се пофали дека има 1,4 милијарди активини Android уреди. За жал, милијарда од нив се подложни на безбедноснинот пропуст познат како Stagefright. Новиот пропуст е сличен со претходникот со кој можеше да се преземе контрола врз телефонто само преку порака, па затоа си го заслужи името Stagefright 2.0. Досега се […]

Прочитај повеќе