Youth Entrepreneurial Service (YES) фондацијата, организира бизнис конференција која ќе се одржи на 17. и 18. ноември. „Go International – Open innovation in ICT“ е настан кој има цел на едно место да собере повеќе компании, едукатори, истражувачи и да обезбеди директни средби. „Компаниите не можат повеќе да останат фокусирани сами на себе, да се […]

Прочитај повеќе

Татјана Забасу дојде во Македонија во потрага по големи идеи кои ќе можат да го освојат светот. Таа е инвеститор од RSG Capital, и еден од партнерите основачи на South Central Ventures, менаџер на ENIF фондот кој располага со 40 милиони евра за инвестирање на иновативни компании од Балканот. Официјално фондот е веќе стартуван во […]

Прочитај повеќе